Salı, Şubat 21, 2006

Kamikaze Girls & Nana

!f istanbul'da bu akşam "Kamikaze Girls"ü izledik, orijinal adıyla "Shimotsuma Monogatari". Festivaldeki iki favorimden biriydi, diğerini izleyemedim ama bunun için üzülmeyeceğim bu güzel akşamdan sonra.

Japonya'da yayımlanan ünlü bir çizgi romandan uyarlama olan bu film, birbirinden çok farklı iki genç kızın arkadaş olma süreçlerini anlatıyor. Bu arkadaşlık, biri dikişe nakışa meraklı, 18. yüzyıla hayran olan ve bu nedenle "rokoko" tarzı giyinen bir kızla, motorsiklet çetesi üyesi "yanki" bir kızın arkadaşlığı olunca epey eğlenceli bir hikaye çıkıyor ortaya. Tekniği çok iyi olmasa da, tarzını sevdim. Mesajların derine inmediği, görselliğin büyülemediği filmler de iyi ellerden çıkarsa güzel olabiliyorlar demek ki.

Bu filmin yapımcısı, Japonya'da 5 yılda 22 milyon satmış ve konusu hemen hemen aynı olan bir başka çizgi roman olan Nana'yı da filmleştirmiş. Nana'nın büyük ihtimalle izleyemeyeceğimiz filminin resmi sitesinin linki burada. Nana gösterime girdiği ay beklenmedik bir gişe hasılatı ve Japonya'da 2005'in en çok izlenen dördüncü filmi olmuş. 2005 itibarı ile toplam gişe hasılatı 4,03 milyar yen. 10 milyon yeni geçmesi ve rekor kırması bekleniyor bu arada. Bununla da kalmamış, PS2 oyunu oluvermiş. (Hem de Konami çıkarmış.) Çizgi roman olmuş, film olmuş, oyun olmuş, para basmış. Nana aslında bir süperstarmış. Haberimiz yokmuş.

0 Comments:

Yorum Gönder

<< Home